top of page

Werken

2017

In november 2017 kwam er dankzij subsidies van het ESF een project van grond ism ROJM genaamd “Samen op stap naar werk”. Doel van het project is om maatschappelijk kwetsbare groepen makkelijker toe te leiden naar de arbeidsmarkt. Een grote groep werkzoekende nieuwkomers wordt onder de arm genomen en kunnen genieten van een coaching van minstens 6 maanden door Eva Guns die vanuit ROJM actief werkt, outreachend en samen met Welcome in Mechelen. 

Nieuwkomers komen vrijwillig in het project en zijn letterlijk allemaal welkom. Samen op stap naar werk maakt geen onderscheid tussen leeftijd/ geslacht/ nationaliteit/ talenkennis…Na een half jaar is het project bekend op lokaal Mechelse grond en er komt doorverwijzing vanuit verschillende organisaties die zich ook om vluchtelingen bekommeren en vragen rond werk krijgen.

2019

Alsmaar meer nieuwkomers vinden dankzij de persoonlijke begeleiding en de samenwerking met andere organisaties (vdab, sociaal huis,...) effectief de weg naar de arbeidsmarkt of kiezen voor een opleidingstraject. 

Het project Samen op stap naar werk werd afgesloten in december 2019 en gezien het grote succes, kunnen ROJM en Welcome in Mechelen tevreden en trots terugblikken. Vele nieuwkomers zijn ingeschakeld in de samenleving, vele werkgevers gesensibiliseerd en geholpen.

Maar wat betekent dat dan… 

Een einde van deze successen, samenwerkingen en verbindende contacten? Dat kan toch niet zijn? Hoe moet het verder? Nog zoveel werkzoekende, gemotiveerde nieuwkomers en zoveel jobs om in te vullen! 

2020

Gelukkig waren we voorbereid op deze afloop en hebben we tijdig een verderzetting kunnen indienen bij ESF. Ook nu kunnen we rekenen op de steun en vertrouwen van het fonds en 

“OPSTAP2020” is geboren. Met nog meer enthousiasme en energie schieten we uit de startblokken. Vanaf februari 2020 komt Lotte Sluyts bij in het team als extra drijvende kracht.

 

Informatie voor nieuwkomers:

 

Ben je op zoek naar werk? Heb je vragen over jobs, opleidingen,...? Wil je een CV maken? Weet je niet hoe je het aanpakken kan? 

Contacteer: eva@rojm.be 0475895145 of lotte@rojm.be  We staan open voor iedereen en willen graag kennismaken! 

 

bottom of page