top of page

Over ons

mannetje.png
Tjhoi
eva.png
Eva

Hallo iedereen!
Ondanks ik niet betrokken was bij de opstart van Welcome in Mechelen (naar aanleiding van het eerste opvangcentrum in 2016), probeer ik  de afgelopen jaren het beste van mezelf te geven voor onze organisatie en de nieuwkomers!
Ik werk halftijds voor OPSTAP 2020, het vervolg op het “Samen op stap naar werk”- project waarbij we nieuwkomers, mensen in asielprocedure zo goed mogelijk proberen te coachen en begeleiden naar de arbeidsmarkt/ opleidingen. De begeleiding is op maat van de werkzoekende en is vrij van vooroordelen en tijds - of prestatiedruk. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of kennis.

Daarnaast zet ik mij samen met de andere dametjes in voor de woongroep (zie item ‘wonen’ op de website), het Nederlands oefenen op dinsdagavond en de activiteiten (frietjesbak, etentjes, verbindende projecten).  

Vragen? Contacteer mij gerust: eva@rojm.be of 0475/89 51 45.

jb_museum.jpg
Wannes
De groep Welcome in Mechelen vervoegd in 2016, lid van de kern sinds 2017. Gepensioneerd maar daarom niet minder aktief. Verder doe ik mee met  werkgroep info-momenten en hou ik me ook bezig met de website. 
Ik ben bereikbaar via wannes.buelinckx@heike40.net of 0495/59 28 13.
wendy.jpg
Wendy
Ik ben Wendy, stagiair in de opleiding graduaat HBO5 maatschappelijk werk. Mijn doel is streven naar sociale verandering en ontwikkeling met als basisprincipes dat de mensenrechten, sociale rechtvaardigheid, gemeenschappelijke verantwoordelijkheid met respect voor diversiteit centraal staan. Nieuwkomers/vluchtelingen de kans geven om zich te kunnen integreren in onze samenleving. Mensen in verbinding brengen met elkaar! Er zijn veel vooroordelen over nieuwkomers. Door deze problematiek aan het daglicht te brengen kunnen we werken aan solidariteit en een racismevrije integratie in onze samenleving.
lotte.jpg
Lotte
Na één keer mee babbelen op een dinsdagavond in Den Deigem, wist ik het: Dit ga ik vaker doen! De warmte, de verhalen, het plezier  (en de lekkere koekjes) maken het altijd zo’n fijne avond. De ‘wimmers’ werden mijn vrienden. En van het één kwam dan het ander; sinds februari ben ik gestart als nieuwe (halftijdse) collega van Eva. We zetten ons samen in voor het ESF-project ‘OP STAP 2020’ waar we nieuwkomers ondersteunen in hun zoektocht naar werk! Iedereen die enthousiast is om te werken, is welkom bij ons. We luisteren graag en maken er een missie van om werk te vinden dat aansluit bij de gestelde vraag. Wil je meer weten? Contacteer me via mail Lotte@rojm.be of telefonisch 0476 80 46 82
bottom of page