top of page

Taal

wip.png

01

STARTERS

Opnieuw beginnen, waar dan ook ter wereld, vergt moed. Eén van de vele facetten die daarbij komt kijken, is het leren van een nieuwe taal.

De starters van Welcome in Mechelen verwelkomen hen die de eerste stappen zetten om de Nederlandse taal te leren. Voor die eerste stap mag de drempel niet hoog liggen, daarom starten we zo eenvoudig mogelijk door het gebruik van prenten en foto’s en werken we in een kleine groep.

We starten van nul en rekenen niet op voorkennis of leesvaardigheid. We bouwen stap voor stap op zodat de zelfzekerheid en de wil om te Nederlandse taal te leren kennen kan groeien.

Geen examens, geen testen. Wel kennismaken met woorden en klanken, proberen, oefenen, herhalen, geleidelijk leren en de weg vinden in de nieuwe taal. Stapsgewijs op het ritme van de leergierige

02

CONVERSATIETAFELS

Elke dinsdagavond Nederlands oefenen in een informele sfeer. Nieuwkomers en vrijwilligers vormen kleine groepjes en converseren met elkaar over de meest uiteenlopende onderwerpen. Koffie, thee, water en koekjes zijn gratis. Op sommige avonden bieden we ook info-momenten aan over onderwerpen die nieuwkomers zeker aanbelangen. Check onze kalender wanneer en waar deze avonden doorgaan.

03

DIALOGO

Tell people more about the services you offer. Add your own content here.

bottom of page